Topics Topics Edit Profile Profile Help/Instructions Help Register Register  
Search Last 1 | 3 | 7 Days Search Search Tree View Tree View  

V3.4 only using 50% CPU usage

The Panorama Factory Forum » The Panorama Factory FAQ » V3.4 only using 50% CPU usage « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

New member
Username: Tommito

Post Number: 1
Registered: 8-2006
Posted on Tuesday, August 15, 2006 - 4:41 pm:   Edit PostDelete Post


I'm using V3.4 on a Intel P4 3.0Ghz machine with 1GB DDR ram and it stitches at 50% CPU... while on another machine, Athlon 2600+, it stitches at 100% CPU.

How do I get my 3.0Ghz to run Pan Factory to use full CPU so that I can stitch faster?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

John Strait
Username: Jstrait

Post Number: 273
Registered: 5-2001
Posted on Wednesday, August 16, 2006 - 8:59 am:   Edit PostDelete Post

Does your Intel P4 3.0Ghz system have a dual-core processor? This could explain it.

The older V3.x version of The Panorama Factory only uses a single processor core, even on a dual-core computer. So it would show only only 50% CPU utilization on this type of system.

Starting with V4.0, The Panorama Factory was improved to use all processor cores (dual-core, quad-core, etc). So upgrading to V4 might be the solution for you.

However, if your Intel P4 3.0Ghz system does not have a dual-core processor, then something else is going on.

Add Your Message Here
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and moderators may post messages here.
Options: Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message

Administration Administration Log Out Log Out   Previous Page Previous Page Next Page Next Page